Home
Feedback
Inhoud
Zoeken/Search

Individuele coaching

Nieuws
Individuele coaching
Effectief Presenteren
Toekomst Vormen
Roos van Leary
Stress en Ziekteverzuim
MBTI
Trainer/coach
Communicatiemodel
Begrippen NLP
BoekenNLP
Links

Wat is NLP? 

NLP is een verzameling leerbare modellen en technieken gericht op een doeltreffende communicatie en effectieve verandering. NLP houdt zich bezig met de structuur van de subjectieve ervaring. Oftewel hoe geven jij intern betekenis aan externe informatie (gebeurtenissen). Dat kleuren van de werkelijkheid doen wij met onze stemmingen, vragen die je jezelf stelt, normen en waarden, regels en overtuigingen, ervaringen. De combinatie van deze factoren bepaalt waarom je reageert zoals je reageert. 

Waarom NLP?

 Sommige mensen zijn onbewust bekwaam in het goed organiseren van hun leven. Zij bereiken datgene wat ze graag willen. Anderen zijn hier nog niet zo effectief in. Voor hen kan NLP een uitkomst bieden. NLP geeft zicht op oude gedragspatronen en creëert de ruimte te kiezen voor een ander, beter, prettiger en doeltreffender gedrag. NLP geeft inzicht in hoe anderen hun vermogens gebruiken en hoe dit ook voor jou kan werken. Want zeg nu zelf: als je bewust kon veranderen, dan had je dit toch allang gedaan?

 Hoe werkt NLP?

 De 'motor' van NLP bestaat uit een aantal vooronderstellingen. Wanneer je deze overtuigingen in jezelf integreert ga je de wereld om je heen met andere ogen zien. En wel zodanig dat negatieve emoties in opvallende mate zullen afnemen en dat rust en balans ervoor in de plaats komen. NLP kun je zien als een koffer vol gereedschap om van je leven te maken wat jij wilt. NLP werkt snel en doeltreffend.

Hoe werkt individuele coaching?

Na een intake gesprek volgen een aantal vervolg consulten, waarin met behulp van specifieke methoden uit de NLP en Time Line Therapy ™ de kern van het probleem wordt aangepakt. Er wordt inzicht gegeven in hoe beperkende overtuigingen ontstaan en hoe het komt dat iemand bepaald gedrag heeft cq. hoe het komt dat iemand bepaalde belemmeringen ervaart.

Negatieve gevoelens en beslissingen uit het verleden die jou nu nog in de weg staan om te zijn die jij bent kunnen met Time Line Therapy ™ op een prettige manier worden losgelaten. In combinatie met NLP zorgt dit voor een bevrijdende en blijvende verandering.

Wat is Time Line Therapy ™?

Time Line Therapy™ bestudeert hoe ervaringen zijn opgeslagen in het geheugen, wat ze toegankelijk maakt en hoe dit ervaringenarchief het huidige gedrag beïnvloedt. Time Line Therapy™ leert je negatieve gevoelens en beperkende beslissingen los te koppelen van je eerdere ervaringen, zodat je een beter gebruik kunt maken van je innerlijke hulpbronnen. Dit model is ook erg krachtig voor het stellen van bereikbare doelen en om je eigen toekomst te creëren.

Met welke bedoeling doe je NLP?

Om structuur in je leven, werk of relatie te brengen. Om je bewust te worden hoe het komt dat bepaalde zaken zo lopen zoals ze lopen. Om te ervaren dat jij daar verandering in kunt aanbrengen als jij dat wilt. Om de zaken weer te zien, te horen en te voelen zoals dat voor jou het plezierigst is.

 Wanneer kan individuele coaching met NLP je helpen?

 -   Als je je eigen communicatie wilt verbeteren. NLP geeft inzicht in hoe jezelf communiceert. Want hoe kun je goed met een ander communiceren als je niet eens weet hoe jezelf communiceert.

-   Bij alle gedrag en stemming problematiek, zoals: angst, stress, schuld, verdriet, boosheid, fobieën, depressiviteit, relatieproblemen.

-   Om beperkende overtuigingen om te buigen. Iets waar je nu nog niet zo goed in bent zou een uitdaging kunnen worden.

-   En nog veel meer....

Voel jij je aangesproken door het voorgaande. Neem dan voor jezelf een besluit en ga staan aan de kant van de oorzaak in plaats van aan de kant van het gevolg en kom uit daar waar jij wilt....

Integriteit en persoonlijke aandacht staan bij ons centraal.

 

Back ] Next ] Home ] Feedback ] Inhoud ] Zoeken/Search ] 

Nieuws ] [ Individuele coaching ] Effectief Presenteren ] Toekomst Vormen ] Roos van Leary ] Stress en Ziekteverzuim ] MBTI ] Trainer/coach ] Communicatiemodel ] Begrippen NLP ] BoekenNLP ] Links ]


Send mail to info@metakonsult.nl with questions or comments about this web site.
Copyright © 2000 MetaKonsult Training en Coaching Verandering
Last modified: mei 03, 2001